niedziela, 18 sierpnia 2013

Ziołowe tagliatelle z twarożkiem


Makaronowe wstążki świeżego tagliatelle na oliwie z oliwek, przyprószone ziołami prowansalskimi, udekorowane twarożkiem i listkami tymianku...




Składniki dla dwóch osób:
  • 250 g świeżego makaronu tagliatelle,
  • 150 g sera białego,
  • oliwa z oliwek,
  • zioła prowansalskie,
  • świeży tymianek,
  • sól,
  • czarny pieprz.





Przygotowanie:
  1. Świeży makaron tagliatelle gotujemy przez 5 minut w osolonej wodzie. 
  2. Na patelni rozgrzewamy oliwę i rozkładamy na niej wstążki makaronu, które następnie przyprószamy dużą ilością ziół prowansalskich oraz doprawiamy świeżo zmielonym czarnym pieprzem i solą. 
  3. Przygotowane w ten sposób wstążki układamy na talerzach i dekorujemy pokrojonym w kosteczkę twarożkiem oraz listkami tymianku.



SMACZNEGO ŻYCZY KUCHNIA LETYCJI ! :))


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz