Letnia fontanna energii...
Sałatka w sam raz na letnie śniadanie do łóżka. Arbuz, mozzarella, lekki dressing, mięta - fontanna energii z rana! Na gorące popołunie też się sprawdzi. Do przygotowania w kilka minut. Według nas ciekawie komponuje się z bułeczkami orkiszowymi. Oczywiście owoc musi być schłodzony, z lodówki, wtedy dopiero jest naprawdę orzeźwiający.
Arbuz dobrze współgra także z fetą i innymi słonymi serami. Zamiast mięty natomiast, można dodać do sałatki garść rukoli czy roszponki. Smacznego! :)
Składniki:
- arbuz,
- mozzarella,
- 2 łyżki oliwy z oliwek,
- łyżeczka octu balsamicznego,
- listki mięty.
Jak to zrobić?
- Arbuza i mozzarellę kroimy w kostkę.
- Oliwę mieszamy z octem balsamicznym. Dressingiem skrapiamy sałatkę.
- Dekorujemy listkami mięty. Gotowe! :)
SMACZNEGO ŻYCZY KUCHNIA LETYCJI ! :))
No comments:
Post a Comment