...w malinowym świecie...
Na śniadanie bardzo często jem owsiankę albo jogurt z otrębami, w zależności od pory roku zmieniają się tylko owoce lub bakalie, które do nich dodaję. Dziś jogurt z otrębami owsianymi i malinami. Dla osłody można dodać łyżeczkę miodu lub syropu z agawy, a dla rześkości i miłego zapachu listki mięty. Takie śniadanie to zdrowy, pyszny i lekki początek dnia!
Składniki na jedną porcję:
- 150 g jogurtu naturalnego,
- 2 łyżki otrębów owsianych,
- garść malin,
- łyżeczka miodu lub syropu z agawy (opcjonalnie),
- listki mięty do ozdoby.
Przygotowanie:
- Do miseczki wlewamy jogurt naturalny. Ewentualnie delikatnie słodzimy go miodem.
- Jogurt posypujemy otrębami owsianymi. Układamy na nim umyte wcześniej maliny, dekorujemy miętą. Gotowe!
SMACZNEGO ŻYCZY KUCHNIA LETYCJI !! :))
Pyszne, proste i apetyczne śniadanie :)
ReplyDeleteDzięki Lena, pozdrawiam:)
DeleteRewelacyjnie wyglądają
ReplyDeleteDziękujemy i pozdrawiamy Krynicę :))
Delete