Makaronowe wstążki świeżego tagliatelle na oliwie z oliwek, przyprószone ziołami prowansalskimi, udekorowane twarożkiem i listkami tymianku...
Składniki dla dwóch osób:
- 250 g świeżego makaronu tagliatelle,
- 150 g sera białego,
- oliwa z oliwek,
- zioła prowansalskie,
- świeży tymianek,
- sól,
- czarny pieprz.
Przygotowanie:
- Świeży makaron tagliatelle gotujemy przez 5 minut w osolonej wodzie.
- Na patelni rozgrzewamy oliwę i rozkładamy na niej wstążki makaronu, które następnie przyprószamy dużą ilością ziół prowansalskich oraz doprawiamy świeżo zmielonym czarnym pieprzem i solą.
- Przygotowane w ten sposób wstążki układamy na talerzach i dekorujemy pokrojonym w kosteczkę twarożkiem oraz listkami tymianku.
SMACZNEGO ŻYCZY KUCHNIA LETYCJI ! :))
No comments:
Post a Comment