sobota, 29 sierpnia 2015

Sałatka z roszponką, arbuzem i fetą


Orzeźwiająca sałatka muśnięta limonkowo-miętowym dressingiem...






Pogoda wciąż letnia i słoneczna, więc dziś polecam pyszną i orzeźwiającą sałatkę, która świetnie sprawdza się właśnie w takie dni. Jest bardzo szybka i łatwa w przygotowaniu, a do tego oczywiście zdrowa.


Składniki:
  • 4 garście roszponki,
  • 100 g sera feta,
  • kawałek arbuza,
  • 10 listków mięty,
  • 1/3 limonki,
  • 1/3 czerwonej cebuli,
  • 3-4 łyżki oliwy z oliwek,
  • czarny pieprz,
  • sól.


  1. Myjemy roszponkę. Arbuza i ser feta kroimy w kostkę, a cebulę w drobne piórka.
  2. W misce układamy na zmianę warstwy roszponki, fety, arbuza i czerwonej cebuli.
  3. W osobnej miseczce przygotowujemy dressing z oliwy z oliwek zmieszanej z pokrojonymi bardzo drobniutko listkami mięty, sokiem z limonki, solą i czarnym pierzem. Kilka minut przed podaniem sałatkę polewamy dressingiem.




SMACZNEGO ŻYCZY KUCHNIA LETCYJI! :))

5 komentarzy:

  1. Te kolory *.*
    Na takie upały sałatka idealna :)

    OdpowiedzUsuń
  2. mniam! uwielbiam arbuz, a w takim towarzystwie pewnie smakuje obłędnie :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Bardzo fajna i zielona sałatka :)

    OdpowiedzUsuń