Orzeźwiająca sałatka muśnięta limonkowo-miętowym dressingiem...
Pogoda wciąż letnia i słoneczna, więc dziś polecam pyszną i orzeźwiającą sałatkę, która świetnie sprawdza się właśnie w takie dni. Jest bardzo szybka i łatwa w przygotowaniu, a do tego oczywiście zdrowa.
Składniki:
- 4 garście roszponki,
 - 100 g sera feta,
 - kawałek arbuza,
 - 10 listków mięty,
 - 1/3 limonki,
 - 1/3 czerwonej cebuli,
 - 3-4 łyżki oliwy z oliwek,
 - czarny pieprz,
 - sól.
 
- Myjemy roszponkę. Arbuza i ser feta kroimy w kostkę, a cebulę w drobne piórka.
 - W misce układamy na zmianę warstwy roszponki, fety, arbuza i czerwonej cebuli.
 - W osobnej miseczce przygotowujemy dressing z oliwy z oliwek zmieszanej z pokrojonymi bardzo drobniutko listkami mięty, sokiem z limonki, solą i czarnym pierzem. Kilka minut przed podaniem sałatkę polewamy dressingiem.
 
SMACZNEGO ŻYCZY KUCHNIA LETCYJI! :))
Pysznie :)
ReplyDeleteTe kolory *.*
ReplyDeleteNa takie upały sałatka idealna :)
mniam! uwielbiam arbuz, a w takim towarzystwie pewnie smakuje obłędnie :)
ReplyDeleteMmm fajna sałatka :)
ReplyDeleteBardzo fajna i zielona sałatka :)
ReplyDelete