Słoneczne tango z mango...
Tym razem propozycja koktajlu o bardzo słonecznym, energetycznym kolorze z owocami mango i płatkami komosy ryżowej. Pysznie, zdrowo i pozytywnie!
Mango bywa nazywane "owocem młodości" ze względu na swoje właściwości przeciwutleniające. Zawiera ono sporą dawkę witaminy C i witamin z grupy B, które wzmacniają system odpornościowy i nerwowy, a także witamin A i E, które korzystnie wpływają na kondycję skóry i zdrowie oczu. Owoc ten jest też źródłem wielu składników mineralnych - potasu, magnezu, wapnia, fosforu; błonnika pokarmowego oraz enzymów wspomagających trawienie białek.
Połączenie soczystego mango z płatkami komosy ryżowej w słonecznym koktajlu, na który przepis zamieszczam poniżej, zdecydowanie wyjdzie nam na zdrowie!
Połączenie soczystego mango z płatkami komosy ryżowej w słonecznym koktajlu, na który przepis zamieszczam poniżej, zdecydowanie wyjdzie nam na zdrowie!
Składniki:
- 2 dojrzałe mango,
- 300 g jogurtu naturalnego,
- 2-3 łyżki płatków z komosy ryżowej Symbio,
- kilka kostek lodu.
Przygotowanie:
- Mango myjemy, obieramy ze skórek, pozbywamy się pestek.
- Owoce miksujemy przez 2-3 minuty z jogurtem naturalnym, płatkami komosy i kostkami lodu.
SMACZNEGO ŻYCZY KUCHNIA LETYCJI! :))
Fajny przepis, ja ostatnio robiłam koktajl i dodawałam mango, masło tahini trochę wody i mleka, polecam :)
ReplyDeletepiękny kolor i smak na pewno też super!
ReplyDeletePyszności!!! :)
ReplyDelete