środa, 13 maja 2015

Koktajl z mango i płatkami komosy ryżowej


Słoneczne tango z mango...




Tym razem propozycja koktajlu o bardzo słonecznym, energetycznym kolorze z owocami mango i płatkami komosy ryżowej. Pysznie, zdrowo i pozytywnie! 
Mango bywa nazywane "owocem młodości" ze względu na swoje właściwości przeciwutleniające.  Zawiera ono sporą dawkę witaminy C i witamin z grupy B, które wzmacniają system odpornościowy i nerwowy, a także witamin A i E, które korzystnie wpływają na kondycję skóry i zdrowie oczu. Owoc ten jest też źródłem wielu składników mineralnych - potasu, magnezu, wapnia, fosforu; błonnika pokarmowego oraz enzymów wspomagających trawienie białek.
Połączenie soczystego mango z płatkami komosy ryżowej w słonecznym koktajlu, na który przepis zamieszczam poniżej, zdecydowanie wyjdzie nam na zdrowie! 


Składniki:
  • 2 dojrzałe mango,
  • 300 g jogurtu naturalnego,
  • 2-3 łyżki płatków z komosy ryżowej Symbio,
  • kilka kostek lodu.



Przygotowanie:
  1. Mango myjemy, obieramy ze skórek, pozbywamy się pestek.
  2. Owoce miksujemy przez 2-3 minuty z jogurtem naturalnym, płatkami komosy i kostkami lodu.



SMACZNEGO ŻYCZY KUCHNIA LETYCJI! :))

3 komentarze:

  1. Fajny przepis, ja ostatnio robiłam koktajl i dodawałam mango, masło tahini trochę wody i mleka, polecam :)

    OdpowiedzUsuń
  2. piękny kolor i smak na pewno też super!

    OdpowiedzUsuń