wtorek, 29 lipca 2014

Malinowe przebudzenie


...w malinowym świecie...





Na śniadanie bardzo często jem owsiankę albo jogurt z otrębami, w zależności od pory roku zmieniają się tylko owoce lub bakalie, które do nich dodaję. Dziś jogurt z otrębami owsianymi i malinami. Dla osłody można dodać łyżeczkę miodu lub syropu z agawy, a dla rześkości i miłego zapachu listki mięty. Takie śniadanie to zdrowy, pyszny i lekki początek dnia!

  



Składniki na jedną porcję:
  • 150 g jogurtu naturalnego,
  • 2 łyżki otrębów owsianych,
  • garść malin,
  • łyżeczka miodu lub syropu z agawy (opcjonalnie),
  • listki mięty do ozdoby.

Przygotowanie:
  1. Do miseczki wlewamy jogurt naturalny. Ewentualnie delikatnie słodzimy go miodem. 
  2. Jogurt posypujemy otrębami owsianymi. Układamy na nim umyte wcześniej maliny, dekorujemy miętą. Gotowe! 



SMACZNEGO ŻYCZY KUCHNIA LETYCJI !!  :))

4 komentarze: