Letnia fontanna energii...
Sałatka w sam raz na letnie śniadanie do łóżka. Arbuz, mozzarella, lekki dressing, mięta - fontanna energii z rana! Na gorące popołunie też się sprawdzi. Do przygotowania w kilka minut. Według nas ciekawie komponuje się z bułeczkami orkiszowymi. Oczywiście owoc musi być schłodzony, z lodówki, wtedy dopiero jest naprawdę orzeźwiający.
Arbuz dobrze współgra także z fetą i innymi słonymi serami. Zamiast mięty natomiast, można dodać do sałatki garść rukoli czy roszponki. Smacznego! :) 
Składniki:
- arbuz,
 - mozzarella,
 - 2 łyżki oliwy z oliwek,
 - łyżeczka octu balsamicznego,
 - listki mięty.
 
Jak to zrobić?
- Arbuza i mozzarellę kroimy w kostkę.
 - Oliwę mieszamy z octem balsamicznym. Dressingiem skrapiamy sałatkę.
 - Dekorujemy listkami mięty. Gotowe! :)
 
SMACZNEGO ŻYCZY KUCHNIA LETYCJI ! :))
No comments:
Post a Comment