piątek, 1 sierpnia 2014

Sałatka z arbuza i mozzarelli


Letnia fontanna energii...




Sałatka w sam raz na letnie śniadanie do łóżka. Arbuz, mozzarella, lekki dressing, mięta - fontanna energii z rana! Na gorące popołunie też się sprawdzi. Do przygotowania w kilka minut. Według nas ciekawie komponuje się z bułeczkami orkiszowymi. Oczywiście owoc musi być schłodzony, z lodówki, wtedy dopiero jest naprawdę orzeźwiający.
Arbuz dobrze współgra także z fetą i innymi słonymi serami. Zamiast mięty natomiast, można dodać do sałatki garść rukoli czy roszponki. Smacznego! :) 




Składniki:
  • arbuz,
  • mozzarella,
  • 2 łyżki oliwy z oliwek,
  • łyżeczka octu balsamicznego,
  • listki mięty.

Jak to zrobić?
  1. Arbuza i mozzarellę kroimy w kostkę.
  2. Oliwę mieszamy z octem balsamicznym. Dressingiem skrapiamy sałatkę.
  3. Dekorujemy listkami mięty. Gotowe! :)




SMACZNEGO ŻYCZY KUCHNIA LETYCJI ! :))

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz