Złociste ciasto z puszystym serkiem, pod czerwonymi koralikami...
Przepis został przygotowany w ramach konkursu Almette "Jesienne danie z serkiem Almette".
Składniki na 4 naleśniki:
- 50 g mąki pszennej,
 - 50 g mąki pszennej razowej,
 - 50 g mąki orkiszowej,
 - łyżeczka mielonego siemienia lnianego,
 - 2 jajka,
 - 250 ml mleka,
 - 2 łyżki oleju kokosowego,
 - serek Almette fruit z Jagodą i Maliną,
 - pół szklanki czerwonych borówek.
 
Jak to zrobić?
- Mieszamy ze sobą 3 rodzaje mąki oraz siemię lniane, wbijamy dwa jajka, a następnie wlewamy mleko. Całość dokładnie mieszamy za pomocą ubijaczki do jajek.
 - Na mocno rozgrzanej patelni roztapiamy pół łyżeczki oleju kokosowego. Olej kokosowy rozprowadzamy po powierzchni patelni za pomocą ręcznika papierowego.
 - Następnie na patelnię wylewamy porcję ciasta naleśnikowego. Kiedy naleśnik zarumieni się przewracamy go na drugą stronę.
 - Przygotowane w ten sposób naleśniki przekładamy serkiem Almette fruit, a następnie ozdabiamy czerwonymi borówkami.
 
No comments:
Post a Comment